ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ AGGATHIA TOOLBAR(FIREFOX)

..

.::ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΑ AggAtHiΑ::.

Blog Archive

ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ AGGATHIA TOOLBAR....

Αναγνώστες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ LIVE

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΙΝΑΣ



Ελληνο-κινεζική συνεργασία

Την εκτίμησή του ότι η χώρα μας θα βγει από την κρίση τόνισε στο Γιώργο Παπανδρέου ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, που βρέθηκε στην Αθήνα, επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών από τη χώρα του ενώ "προσέφερε" επενδύσεις αλλά και πολιτική στήριξη στην χώρα μας.

14 μεγάλες εμπορικές αλλά και διακρατικές συμφωνίες υπεγράφησαν την Τρίτη μεταξύ κινέζων υπουργών και επιχειρηματιών με Έλληνες ομολόγους τους.

"κ. αντιπρόεδρε, ιδιαίτερη χαρά που σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα -τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός- οι διμερείς μας σχέσεις είναι άριστες και συνεχίζουμε και εμβαθύνουμε τις σχέσεις αυτές, μια στρατηγική σχέση Ελλάδας και Κίνας, με τις εμπορικές συμφωνίες που προωθούμε και υπογράφουμε αλλά και στο πολιτικό επίπεδο με την συνεχή, ουσιαστική μας συνεργασία σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Είναι χαρά πολύ μεγάλη που σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα".

"Πραγματικά σήμερα το πρωί -επισήμανε ο κινέζος αντιπρόεδρος- υπογράφηκαν 14 συμφωνίας συνεργασίας διάφορων έργων. Και αυτό αποδίδει ακριβώς την πολιτική βούληση της κινέζικης κυβέρνησης και την περαιτέρω εκβάθυνση των διμερών σας σχέσεων. Είμαστε πεπεισμένη ότι με την ισχυρή ηγεσία σας, η Ελλάδα σίγουρα θα ξεπεράσει αυτές τις προσωρινές δυσκολίες που αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή. Η κινέζικη κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τελικά τις κινέζικες ισχυρές επιχειρήσεις, να ρθουν στην Ελλάδα να βρουν τους εμπορικούς εταίρους και για τις ευκαιρίες επένδυσης".

Το μέγαρο Μαξίμου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένο από τις συνομιλίες με τον κινέζο αντιπρόεδρο με τον οποίο συμφώνησε στη διεύρυνση της συνεργασίας των δυο χωρών σε πολλούς τομείς ανάμεσα στους οποίους η ναυτιλία, η τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία αλλά και οι εξαγωγές παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο.

Η κινεζική πλευρά ανανέωσε το ενδιαφέρον της για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, το διαμετακομιστικό κέντρο του Θριασίου αλλά το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στη νοτιά Κρήτη.

Ο κ.Τσανγκ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αμέσως μετά την συνάντηση δήλωσε ότι "οι Κινέζοι είναι αποφασισμένοι -και είναι πολύ ευχάριστο αυτό- να βοηθήσουν, ιδιαίτερα μέσα από τις επενδύσεις τους. Δεχτήκαμε μια δεύτερη πρόσκληση να πάμε στην Κίνα. Όλα αυτά ήταν θετικά και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη συνάντηση αυτή".

Το μεσημέρι ο κινέζος αντιπρόεδρος έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, παρουσία των κυρίων Τσανγκ και Πάγκαλου υπέγραψε με τον κινέζο υπουργό Μεταφορών μνημόνιο συνεργασίας στο ναυτιλιακό τομέα. Ακολούθησε η υπογραφή συμφωνιών μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών για την ναυπήγηση πλοίων στην Κίνα, την συνεργασία στις τηλεπικοινωνίες αλλά και την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Tα εξώφυλλα των πολιτικών - αθλητικών εφημερίδων