ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ AGGATHIA TOOLBAR(FIREFOX)

..

.::ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΑ AggAtHiΑ::.

Blog Archive

ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ AGGATHIA TOOLBAR....

Αναγνώστες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ LIVE

ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ Ο ΑΚΗΣ...

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Τσοχατζόπουλου εισηγείται η επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρώην υπουργός για την ακίνητη περιουσία και το πόθεν έσχες του.

Η επιτροπή διαφάνειας σημειώνει ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων και χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης, ούτε και να προδικάζει τη κατάληξη της δικαστικής της διερεύνησης.

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή, ο κ. Τσοχατζόπουλος τη χαρακτήρισε "λανθασμένη", ζήτησε ωστόσο και ο ίδιος την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας "μέχρι να λάμψει η αλήθεια".

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σημείωσε χαρακτηριστικά: "Θεωρώ λανθασμένη την απόφαση της Επιτροπής Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική και η προσωπική μου πορεία και προσφορά, όλα αυτά τα χρόνια, στην υπηρεσία της χώρας, του λαού και του ΠΑΣΟΚ, είναι κρυστάλλινη, αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να μπει σε αναστολή. Σεβόμενος αυτή την ιστορική διαδρομή, θεωρώ αυτονόητο να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το κόμμα μου από αυτή την υπόθεση. Για αυτό, ζητώ και ο ίδιος την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, μέχρι να λάμψει η αλήθεια".

Νωρίτερα, το άλλοτε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής ότι όλες οι αγοραπωλησίες έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και απάντησε επί περίπου 2,5 ώρες στις ερωτήσεις των κ.κ. Ξυνίδη, Ανωμερίτη και Αρσένη. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, έκανε λόγο για κέντρα που επιδιώκουν την πολιτική, ηθική, αλλά και φυσική του εξόντωση. Παράλληλα, χαρακτήρισε την υπόθεση φαινόμενο κρίσης του πολιτικού συστήματος και επανέλαβε την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

"Η δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω -τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος- αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της πρωτοφανούς, συντονισμένης επίθεσης που τις τελευταίες ημέρες γίνεται εις βάρος μου, αλλά και όλων των μελών της οικογενείας μου, με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική και ηθική εξόντωση. Δυστυχώς, όμως, όπως βλέπω τις τελευταίες ημέρες, και η φυσική εξόντωση είναι μέσα στα σχέδια αυτών των κέντρων και συμφερόντων που επεξεργάζονται αυτού του είδους τις συμπεριφορές".

"Φαινόμενα κρίσης του πολιτικού συστήματος είναι σε τελική ανάλυση, διεκδικώντας βέβαια τη μέγιστη ευθύνη διαφθοράς ενάντι στο πολιτικό σύστημα, τη μέγιστη ευθύνη απαξίωσης του πολιτικού συστήματος" πρόσθεσε.

Και κατέληξε λέγοντας: "Απέναντι σε αυτά υπάρχει μόνο μια στάση. Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι. Θα πολεμήσω να λάμψει η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Γιατί, έχουμε ευθύνη όλοι μας να διευρύνουμε τη Δημοκρατία. Είναι ο μόνος τρόπος να υπερβούμε αυτού του είδους τα νοσηρά φαινόμενα".

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες θέλουν το ΣΔΟΕ να έχει κάνει δύο τουλάχιστον επαφές με την πλευρά Τσοχατζόπουλου, ζητώντας στοιχεία για τις αγοραπωλησίες των ακινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στοιχεία για την αμερικανική off shore από την οποία αγοράστηκε το διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχει ζητήσει και η εισαγγελία.

Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου έχει προβληματίσει σοβαρά την κυβέρνηση, η οποία παραμένει σταθερή στη γραμμή της διαφάνειας, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος.

Από τον ΛΑΟΣ, ο εκπρόσωπος Κωστής Αϊβαλλιώτης σχολίασε: "Άκηδες υπάρχουν πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τόσο εκτός όσο και εντός της Κ.Ο. Στο χέρι του κ. Παπανδρέου είναι να τους βρει, να τους αποκαλύψει και να τους παραδώσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού".

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Tα εξώφυλλα των πολιτικών - αθλητικών εφημερίδων