ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ AGGATHIA TOOLBAR(FIREFOX)

..

.::ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΑ AggAtHiΑ::.

Blog Archive

ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ AGGATHIA TOOLBAR....

Αναγνώστες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ LIVE

Για να δούμε..


Όταν η Εθνική αναχωρούσε για τη Νότια Αφρική, προκειμένου να πάρει μέρος στο μουντιάλ, πήγαινε για τα πολλά, με δεδομένο ότι ο στόχος ήταν η πρόκριση στους «16». Όμως στον αγώνα της Πέμπτης με τη Νιγηρία (17:00 από τη ΝΕΤ...


και διαδικτυακά live από το theplayer) καλείται παλέψει για την επιβίωσή της, καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα σβήσει κάθε ελπίδα για διάκριση.

Ταυτόχρονα θέλει να βάλει ένα… κερασάκι στην τούρτα! Για όσους δεν γνωρίζουν συμπληρώνει τα 500 παιχνίδια της ιστορίας της και όλοι προσδοκούν η συγκεκριμένη επέτειος να μην είναι… βουβή.

Αν το ματς δεν της βγει η Εθνική θα προσπαθήσει να σώσει ό,τι μπορεί. Το Plan B είναι να πετύχει το πρώτο της γκολ και παράλληλα να πάρει τον παρθενικό της βαθμό σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι διεθνείς έχουν την πλάτη στον τοίχο και επιθυμούν να αποδείξουν ότι δίκαια πήγαν στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Τα σχόλια που προκάλεσε η εμφάνιση και η ήττα από τη Νότια Κορέα, ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ του εξωτερικού, έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση και η ομάδα επιβάλλεται να στείλει μήνυμα, εν μέσω σεναρίων που θέλουν το Ρεχάγκελ να αποχωρεί, ότι έχει παρών και μέλλον.

Πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να θυμηθεί τον καλό της εαυτό που την οδήγησε σε διακρίσεις. Για αυτό και ο αγώνας με τη Νιγηρία είναι η τελευταία της ευκαιρία.

Νιγηρία όπως… Ουκρανία!

Όλοι ζητούν την Εθνική του… Ντόνετσκ. Την ομάδα που πήγε με την πλάτη στον τοίχο, όπως βρίσκεται και τώρα, και πήρε την πρόκριση στους «32» του μπαράζ, νικώντας 1-0 την Ουκρανία με γκολ του Σαλπιγγίδη.

Άλλωστε κοινό σημείο του Ντόνετσκ με το Μπλουφοντέιν είναι το κρύο, καθώς στην περιοχή επικρατούν χειμωνιάτικες συνθήκες και χθες το βράδυ οι διεθνείς το επικαλέστηκαν και δεν… ξεμύτισαν από το ξενοδοχείο για να κάνουν δηλώσεις, αν και έξω από αυτό είχαν στηθεί τηλεοπτικές κάμερες.

Την ώρα του αγώνα η θερμοκρασία στο γήπεδο «Φρι Στέιτ» θα είναι από -3 έως μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει και το υψόμετρο, καθώς το Μπλουφοντέιν βρίσκεται στα 1.400 μέτρα. Μάλιστα έξω από το γήπεδο θα υπάρχει μέχρι και ασθενοφόρο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες αν κάποιος φίλαθλος τις χρειαστεί, ενώ θα… μυρίζει και Ελλάδα με τους 300 Έλληνες που ζουν στην περιοχή να ετοιμάζουν σουβλάκι-πάρτι!

Αμφίβολος ο Κατσουράνης

Ακόμη και η ενδεκάδα του Οτο Ρεχάγκελ θα θυμίζει Ουκρανία, καθώς στις δηλώσεις του «φωτογράφισε» ότι θα παίξει (επιτέλους!) με λίμπερο. Η άμυνά της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια δέχθηκε δυο γκολ στο καθένα.

Όμως η αγωνία του Γερμανού δεν έχει να κάνει με το ότι από την Εθνική λείπει ένας Κακά ή ένας Μέσι, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, αλλά ακούει στο όνομα Κώστας Κατσουράνης. Ο διεθνής μέσος χτύπησε στη γάμπα στη διάρκεια της προπόνησης της Τετάρτης και η συμμετοχή του είναι το μεγάλο ερωτηματικό, αν και το ιατρικό τιμ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παίξει.

Αραγε έπιασαν τόπο τα μαγικά της Νιγηρίας; Όπως έγινε γνωστό στην αποστολή της έχει και έναν μάγο!

Τα σενάρια για την ενδεκάδα

Σε περίπτωση που δεν παίξει ο Κατσουράνης αναμένεται να ξεκινήσει ο Σαμαράς, εκτός αν ο Ρεχάγκελ βάλει τον Πατσατζόγλου που είναι αμυντικογενής ποδοσφαιριστής αλλά φάνηκε ανέτοιμος στο παιχνίδι με τη Βόρεια Κορέα. Στην ενδεκάδα παίζονται τρεις ακόμη θέσεις.

Το ένα ερώτημα είναι Βύντρα ή Σεϊταρίδης, το άλλο Καραγκούνης ή Νίνης, με τον πρώτο να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα, επειδή τα βρήκε με το Ρεχάγκελ, μετά τις δηλώσεις που έκανε για την ήττα από τη Βόρεια Κορέα. Ένα ακόμη δίλημμα είναι Αβραάμ Παπαδόπουλος ή Παπασταθόπουλος. Ρόλο λίμπερο (όπως και στην Ουκρανία) θα αναλάβει ο Μόρας.

Η πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Τζόρβας – Μόρας, Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος – Βύντρα, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τοροσίδης – Σαλπιγγίδης, Γκέκας.
Νοκ άουτ είναι ο Πρίττας. Ο μέσος του Αρη αναμένεται να χάσει και το τελευταίο παιχνίδι με την Αργεντινή.

«Δεν είναι αχτύπητη»

Στο παρελθόν η Εθνική έχει αντιμετωπίσει δυο φορές τη Νιγηρία. Η μια είναι στο μουντιάλ της Αμερικής, όπου ηττήθηκε 2-0 (30/6/1994) και η άλλη σε φιλικό ματς που έγινε στο Κιλκίς (13/11/1999), όπου νίκησε 2-0 με δυο γκολ του Νίκου Μαχλά.
Η αλήθεια είναι ότι οι διεθνείς υπολογίζουν πολύ τη Νιγηρία.

Άλλωστε ο Ρεχάγκελ στην ομιλία του τη χαρακτήρισε δυνατή και οργανωμένη ομάδα και στάθηκε ιδιαίτερα στους Ομπίνα και Οντεμβίγκουε. Όμως, σύμφωνα πάντα με το Γερμανό δεν είναι αχτύπητη, επειδή έχει προβλήματα στην μεσαία γραμμή και η ανάπτυξή της γίνεται από τα άκρα. Διαιτητής θα είναι ο Όσκαρ Ρουίζ (Κολομβία).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Tα εξώφυλλα των πολιτικών - αθλητικών εφημερίδων