ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ AGGATHIA TOOLBAR(FIREFOX)

..

.::ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΑ AggAtHiΑ::.

Blog Archive

ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ AGGATHIA TOOLBAR....

Αναγνώστες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ LIVE

Κρίσιμο διήμερο για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες


Ακόμα ένα κρίσιμο τεστ περιμένει την ελληνική οικονομία σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις τόσο για την Ελλάδα, όσο και γενικότερα για την ευρωζώνη και την ΕΕ...


Οι Ευρωπαίοι αναμένεται να αποφασίσουν την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης της οικονομίας, πράγμα που εκτός των άλλων σημαίνει ότι η πορεία της θα ελέγχεται κάθε μήνα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει στις 16 Μαρτίου να υποβάλει την πρώτη «έκθεση πεπραγμένων», με τα μέτρα που έχει λάβει και την αποτελεσματικότητά τους.

Πρώτα στη λίστα θα είναι η νέα Στατιστική Υπηρεσία (το σχετικό σχέδιο νόμου θα πρέπει να έχει ψηφισθεί), η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων των Σωμάτων Ασφαλείας, η απελευθέρωση των υπηρεσιών και η ποσοτικοποίηση των περικοπών επιδομάτων.

Ήδη, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή τρία νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν στην εποπτεία της Ασφαλιστικής Αγοράς, στα «φρουτάκια», αλλά και την απελευθέρωση ορισμένων από τα λεγόμενα «κλειστά» επαγγέλματα.

Παράλληλα, το δρόμο για την Ολομέλεια της Βουλής έχει πάρει το νομοσχέδιο για την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Το Ecofin θα αποφασίσει επίσης την έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με τον όρο ότι οι δεσμεύσεις που περιγράφονται σε αυτό θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Ακόμα, θα ανακοινωθεί πακέτο κοινοτικών παρεμβάσεων στην οικονομία πλέον εκείνων που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
tanea

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Tα εξώφυλλα των πολιτικών - αθλητικών εφημερίδων